top of page

DESPERTA CATALUNYA

Catalunya, vella nació, ha aconseguit resistir més de mitja dècada de continuada inestabilitat política, pèrdua de competitivitat econòmica, inseguretat jurídica, degradació de la seva principal àrea metropolitana, esquinçament social i mal govern.

El fracàs i posterior degeneració del Procés independentista, acompanyat d’un govern extremista i incompetent a la ciutat de Barcelona, han conduït a Catalunya a estar vivint un dels moments més foscos de la seva història recent.

El què abans era una terra d’oportunitats, la locomotora econòmica del sud d’Europa i una de les societats més cosmopolites i obertes d’Espanya ha acabat estancada en un atzucac on la intolerància i el tedi s’han imposat a la bona voluntat que compartim tots els catalans de poder mirar el futur amb confiança i esperança.

Potser ja ha arribat l’hora, després de tantes desfetes, que la política torni a jugar un paper útil per la societat i comenci a aportar algunes solucions i no més problemes.

Els joves, que som el present i el futur de la nació catalana, hem de fer un pas endavant i començar a bastir a partir d'un programa de mínims la reconstrucció de la convivència civil i l’economia del nostre país.

Acordar i votar un nou encaix de Catalunya a Espanya que pugui sumar grans consensos a les dues bandes de l’Ebre, que contempli també un nou model de finançament de la nostra administració, més autogovern i la preservació de la nostra cultura i llengua, resulta indispensable per superar d’una vegada per totes la inestabilitat política, inseguretat jurídica i divisió social que ha caracteritzat el fracàs i degeneració del Procés independentista.

Desallotjar l’extremisme polític de l’Ajuntament de Barcelona, resoldre el problema crònic de la manca d’habitatge assequible, recuperar el comerç, l'hostaleria i el turisme i convertir la seva àrea metropolitana en un dels principals pols d’inversió i investigació de la Unió Europea ens permetrà tornar a estar a l’avantguarda del progrés social, el desenvolupament tecnològic i el creixement sostenible.

Fins que els joves no ens mobilitzem per oferir una alternativa de país tangible, al marge de disputes de poder, quotes i conflictes pretèrits que no ens concerneixen el més mínim, no podrem començar a teixir el futur que tots anhelem.

Per aquesta raó neix Joves de Centre Català, una associació que pretén agrupar tot el jovent catalanista i moderat que està disposat a deixar a banda les seves diferències per construir l'alternativa que Catalunya necessita.

No importa a quin partit milites, o si no milites a cap partit. No importa què vas votar l’1 d’octubre, o si no vas votar.

Perquè no importa d’on venim, sinó on volem arribar.

Visca Catalunya!

Manifest: Texto
bottom of page